Zo word je fit op jouw manier: praktische tips

Personal trainer
Total
0
Shares

We ambiëren niet allemaal om top sporter te worden en ook niet iedereen wil dagelijks sporten om volledig afgetraind door het leven te gaan. Daarentegen worden ook weinig mensen gelukkig van een hele dag zitten: op het werk achter een bureau en thuis op de bank voor de televisie. Voor de meeste Nederlanders is een gezonde balans daartussen dus belangrijk. Je wil fit worden op een manier die bij je past. Met andere woorden: een gezonde levensstijl die goed vol te houden is in een druk leven.

Maar hoe word je fit op jouw manier?

Met onderstaande tips!

Ga aan de slag met een personal trainer

Eén van de belangrijkste redenen waarom het mensen niet lukt om fit te worden, is dat ze vroeg of later opgeven. Wellicht herken je dit zelf ook wel. Je begint gemotiveerd in een gloednieuwe outfit met sporten, maar na een paar weken haak je af. Een drukke week op werk of een vakantie onderbreekt je routine en de verleiding ligt weer op de loer om andere dingen te gaan doen. Hier kan een personal trainer je goed bij helpen, zoals bijvoorbeeld Studio Bajes uit Haarlem. Bij personal training krijg je persoonlijk advies met betrekking tot oefeningen en eetgewoontes. Zo word je fit op een passende manier én blijf je gemotiveerd. Een aanrader dus als ‘sporten er maar niet van komt’!

Begin met de 7 minute workout

Is ‘ik wil wel sporten maar ik heb geen tijd’ altijd jouw excuus geweest? Begin dan met de 7 minute workout. De 7 minute workout is een workout bestaande uit 12 oefeningen waar je in totaal maar 7 minuten aan kwijt bent. Daarnaast kun je de gehele thuis workout uitvoeren, zonder dat je dure toestellen of andere benodigdheden nodig hebt. Door de verscheidenheid aan oefeningen train je evengoed alle spieren in je lichaam en je conditie (dat is zelfs wetenschappelijk aangetoond). Je moet niet verwachten dat je na een maand als Arnold Schwarzenegger door het leven gaat, maar je kunt zeker je algehele fitheid sterk verbeteren. ‘geen tijd’ is dus niet langer een excuus!

Wandel en fiets!

Misschien is deze tip wat voor de hand liggend, maar daarmee niet minder belangrijk. Iedereen met een auto voor de deur kent de verleiding om hem te pakken. Het kan immers gaan regenen en je hebt een hoop spullen bij je! Slappe excuses natuurlijk. Als je fit wil worden moet je meer bewegen, en de makkelijkste manier om dat te doen is door meer te lopen en fietsen. Ga dus op de fiets naar je werk indien mogelijk en doe voortaan boodschappen te voet. Je bent misschien wat langer onderweg maar het zal je gezondheid, zowel mentaal als fysiek, goed doen.

Op zoek naar meer tips?

Natuurlijk zijn er nog tal van alternatieven om fit te worden op je eigen manier. Speciaal daarvoor heeft de overheid een site gelanceerd: fitopjouwmanier.nl. Hier krijg je door middel van een vragenlijst persoonlijk advies om fitter te worden op een manier die bij je past. Best handig als je door de bomen aan opties het bos niet meer ziet! Het invullen gaat snel en eenvoudig, en is dus zeker de moeite waard.

Met behulp van de bovenstaande tips zijn we ervan overtuigd dat je een manier hebt gevonden om fit te gaan worden. Het enige wat nog rest is: beginnen!

Total
0
Shares

Dit kunnen de eerste symptomen van Parkinson zijn

Het lastige van de ziekte van Parkinson is dat de symptomen pas in een laat stadium beginnen op…

You May Also Like