Wat kun je ondernemen tegen witte aanslag op de tong?

Total
0
Shares

Een witte tong is natuurlijk niet zoals deze hoort te zijn qua kleur. Een tong is nu eenmaal roze maar door allerlei invloeden kun je wel eens een witter exemplaar hebben dan de bedoeling is. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan doordat je rookt, bepaalde voedingsstoffen neemt of bepaalde medicijnen. Wat de oorzaak ook is, je kunt het probleem met de witte tong wel zelf goed aanpakken. Het is ook belangrijk dat je dit op tijd doet om ergere problemen te voorkomen.

Mondproblemen ontstaan in de meeste gevallen op de tong

Je zou het misschien niet direct denken maar een witte tong met bacteriën is in veel gevallen ook de oorzaak van een slechte adem. Juist doordat je de tong niet goed reinigt (veel mensen poetsen wel de tanden maar slaan de tong vaak over) ontstaan bacteriën die zich daar prettig voelen en zeker niet van plan zijn weg te gaan als je er niks tegen doet. Deze schadelijke bacteriën zorgen voor een slechte adem en vieze smaak in de mond en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Je mond reinigen doe je met een borsteltje, schraper en gel

Weet je niet zo goed welk middel jij het beste kunt gebruiken om de witte aanslag op je tong te verwijderen? Bedenk dan dat niet voor niets veel mensen gebruik maken van de OraBrush. Misschien is deze borstel ook wel uitermate geschikt voor jou. Je haalt met de OraBrush alle schadelijke bacteriën van je tong af zodat deze niet meer voor een slechte adem of andere mondklachten kunnen zorgen. Doe je dit samen met een speciale gel zoals de Liquigel, dan kun je de tongschraper die aan de OraBrush zit gebruiken om de restanten mee weg te halen zodat er niets achterblijft.

Pak de bacteriën op zachte maar wel effectieve manier aan

De OraBrush heeft een speciale vorm zodat je ermee op elk plekje van de tong kunt komen, hoe ver dit ook naar achteren is. Je slaat daarbij dus geen enkele bacterie over en verwijdert ze allemaal. Op die manier wordt je tong schoon en verdwijnt de witte aanslag ook snel. Doordat er heel zachte haartjes op de borstel zitten worden de bacteriën goed en tevens op een zachte manier aangepakt zodat je de mond en tong daarbij niet kwetst.

Druppelen om je mond goed schoon te houden

Met de California Breath Powerdrops Tongue druppel je op eenvoudige wijze je tong. Voordeel van dit middel is dat de druppels zich verspreiden over je tong en zelfs tot in het tongslijmvlies intrekken zodat ze alle bacteriën bereiken en bestrijden. Heb je bijvoorbeeld niet genoeg aan mondwater of een borstel om je tong en mond voldoende schoon te maken en te houden? Dan kunnen de druppels net even dat middel zijn dat de strijd tegen de schadelijke bacteriën in jouw voordeel beslist.

Welke ingrediënten in de druppels doen het werk?

De Powerdrops hebben een antibacteriële werking. Dit betekent dat ze de reeds aanwezige bacteriën aanpakken maar ook de vorming van nieuwe tegengaan. Door regelmatig de druppels te gebruiken kun je ook voorkomen dat je last krijg van amandelsteentjes. De bacteriën geef je met de druppels namelijk geen kans meer om richting de keel te gaan. In de druppels zitten ingrediënten zoals zinkgluconaat, tea tree olie en actieve zuurstof die voor de heilzame werking zorgen. De Powerdrops mag je zo vaak gebruiken als je maar wilt zonder dat dit een schadelijk effect heeft op je gezondheid.

Waarvoor kan mondwater allemaal ingezet worden?

Mondwater is iets dat door veel mensen toch wel dagelijks gebruikt wordt. Dit heeft dan hoofdzakelijk als doel om je mond nog net even wat frisser te maken na het tandenpoetsen. Mondwater kan echter ook ingezet worden om bepaalde mondklachten tegen te gaan. Hierbij kun je onder andere denken aan halitose (slechte adem), een vieze smaak in de mond, of aan tongbeslag en dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Heb jij met één (of wellicht meer) van deze klachten te maken? Kies dan voor mondwater zoals Oravall om dit probleem effectief tegen te gaan.

Kies voor mondwater met enkel natuurlijke ingrediënten

Aan dit mondwater zijn geen stoffen zoals alcohol, suiker of SLS toegevoegd. Doordat er geen suikers in zitten is het niet schadelijk voor je gebit, ook niet als je dagelijks ermee spoelt. Het gebrek aan alcohol is geen probleem: dit zorgt weliswaar voor ontsmetting van de mond maar kan ook het uitdrogen ervan veroorzaken met wat pech. Is dat bij jou nu het juist het geval bij ander mondwater dan Oravall? Switch dan en kies mondwater waar dit niet in zit. Je wilt namelijk juist je mond hydrateren door regelmatig te spoelen, en deze niet verder uitdrogen.

Voorkom dat bacteriën zich verplaatsen naar je keel en mond

Als iemand verkouden is of last heeft van een allergie dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je maakt dan doorgaans ook meer neusslijm aan. Dit neusslijm is een geweldige voedingsbodem voor schadelijke bacteriën die zich er dan ook maar wat graag op willen vestigen. Wat betekent dit nu voor je mond en tong denk je nu wellicht? Deze schadelijke bacteriën blijven bij voorkeur niet op één plek zitten en verhuizen nog wel eens richting mond en keel om daar voor de nodige problemen te zorgen.

Neusdruppels die veilig zijn in het gebruik

Deze verplaatsing wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Dit kun je het beste doen door het probleem bij de bron aan te pakken. De bron is in dit geval de neus en dan met name het neusslijm. Door de TonsilFresh Nasal Sinus Drops te gebruiken bestrijd je de schadelijke bacteriën dermate goed dat ze geen kans meer krijgen zich af te zetten in het neusslijm, maar ook niet op de tong of elders in de mond of in je keel. De druppels zijn eenvoudig te gebruiken en dit mag je zo vaak doen als je wilt want ze kennen geen verslavende werking.

Total
0
Shares

Gezonde tanden voor iedereen

De gezondheid van tanden, het tandvlees en de kiezen heeft ontzettend veel invloed op de totale gezondheid van…

You May Also Like