Gezonde tanden voor iedereen

Total
0
Shares

De gezondheid van tanden, het tandvlees en de kiezen heeft ontzettend veel invloed op de totale gezondheid van de mens zelf. Het is daarom ook belangrijk om je gebit minstens twee keer per dag goed te poetsen. Zo zorg je voor de meest optimale mondgezondheid. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om om het halfjaar een Tandartspraktijk Schiedam binnen te lopen voor een controle. Bij de beste tandarts Schiedam zullen ze je hele gebit bekijken en nakijken van A tot Z. Hieronder lees je verschillende tips die jou kunnen helpen om je gebit zo gezond mogelijk te houden!

Ontwijk frisdrank en poets met fluoridetandpasta

Ten eerste is het enorm belangrijk om te weten dat je zo min mogelijk frisdrank moet drinken. Dit geldt ook voor andere zure dranken. Deze drankjes bevatten namelijk vervelende zuren die ervoor zorgen dat jouw tandglazuur langzaam aan slijt. Dit wordt ook wel erosie genoemd. Wanneer je je tanden aan het poetsen bent, is het verstandig om dit te doen met fluoridetandpasta. Fluoride voorkomt namelijk tandbederf.Daarnaast wordt jouw glazuur veel minder snel oplosbaar. Met als gevolg dat je gebit ontzettend goed beschermd is tegen de zuren uit bijvoorbeeld frisdrank. Ontwijk dus frisdrank en poets vooral met fluoridetandpasta!

Vergeet je tong niet schoon te maken!

Hoewel veel mensen keurig twee keer per dag hun tanden poetsen, vergeten zij nog wel eens om de tong ook mee te nemen bij deze poetsbeurt. Je kunt je tong het beste elke dag schoonmaken met een speciale tongreiniger die bij elke drogist en tandarts verkrijgbaar is. Op je tong kunnen zich namelijk bacteriën ophopen. Dit gebeurt vooral op het achterste gedeelte van je tong. Deze bacteriën produceren in sommige gevallen ook een nare geur. Dit kan ervoor zorgen dat je last kan krijgen van een slechte adem. Wil je deze slechte adem voorkomen? Zorg er dan voor dat je je tong dagelijks schoonmaakt met een tongreiniger!

Pak vaker de tandenstoker erbij

Wanneer je je tanden aan het poetsen bent, moet je bij het uitspugen van de tandpasta geen bloed kunnen zien. Ben je aan het tanden poetsen en merk je dat je tandvlees toch gaat bloeden? Dan is het verstandig om vaker een tandenstoker erbij te halen. Met een tandenstoker kun je namelijk de ruimte tussen je tanden in je gebit schoonmaken en reinigen. Wanneer je dit zorgvuldig en vaak doet, zul je merken dat je veel minder vaak last zult hebben van ontstoken tandvlees. Bloedend tandvlees kan ook ontstaan doordat je met een verkeerde techniek je tanden poetst. Is dit het geval? Ga dan zo snel mogelijk langs de tandarts!

Ga regelmatig naar de tandarts voor controle

Tot slot de allerbelangrijkste tip, zowel voor hem als voor haar: bezoek regelmatig de tandarts. Het is belangrijk dat je zo’n 2 keer in het jaar langs de tandarts gaat om jouw gebit te laten controleren. Zelfs wanneer je een kunstgebit draagt, is het aan te raden om de tandarts jaarlijks te bezoeken. Ook kinderen moeten regelmatig langs de tandarts voor een controle. Het is verstandig om je kinderen mee te nemen naar de tandarts vanaf het moment dat zij hun eerste tandjes krijgen. Het is daarnaast ook altijd belangrijk om een afspraak te maken bij de tandarts wanneer je ergens last van hebt of wanneer je twijfels hebt.

Total
0
Shares

Zo blijf je fit tijdens het klussen

Houd je van klussen en wil je graag fit blijven terwijl je bezig bent? Dan hebben we hier…

You May Also Like