Dit kunnen de eerste symptomen van Parkinson zijn

Total
0
Shares

Het lastige van de ziekte van Parkinson is dat de symptomen pas in een laat stadium beginnen op te duiken. Veel mensen die deze ziekte hebben leven voor een lange tijd zonder dat ze weten dat ze het hebben. Hierdoor is het steeds belangrijker geworden om de symptomen beter te leren herkennen. Zo kan je ze op een eerder stadium vaststellen en kan er sneller actie worden ondernomen om het verloop van de ziekte zoveel mogelijk te vertragen. Wil je meer informatie te weten komen over de ziekte van Parkinson, lees dan meer over de symptomen op VerderMetParkinson.nl.

Grote stemmingswisselingen

Veel mensen die de ziekte van Parkinson hebben krijgen te maken met grote stemmingswisselingen. Zo kunnen angst en een somber gevoel door de dag heen vaak plotseling opduiken, zelfs wanneer de dag zo positief verliep. Deze afwisselingen kunnen zelfs leiden tot depressie of een onverwachte burn-out.

Een problematische stoelgang

Mensen met de ziekte van Parkinson krijgen vaak in een beginstadium te maken met darmklachten. De mensen krijgen vaak te kampen met een slechte stoelgang, zoals obstipatie. Let wel op dat darmklachten veel verschillende oorzaken kan hebben. Mocht jouw stoelgang erg verstoord lijken is het belangrijk om goed onderzoek te doen bij de huisarts naar mogelijke redenen.

Een slecht slaappatroon

Veel mensen met de ziekte van Parkinson hebben te maken met een slaapstoornis. Ondanks dat het kan voorkomen dat je een tijdje minder goed slaapt, hebben mensen met de diagnose van Parkinson last van een stoornis tijdens de REM-slaap. De REM-slaap is de periode in jouw slaap waar je droomt. Mensen met Parkinson krijgen tijdens deze periode last van ongecontroleerde bewegingen en een onrustige slaap.meer dan 80% van de mensen die last hebben van dit soort slaapstoornis krijgen in een latere periode te maken met een neurodegeneratieve ziekte.

Last van een reukstoornis

Het is bij veel mensen met de ziekte van Parkinson opgedoken dat hun neus minder goed functioneert dan voorheen. Dit noemen we ook wel een reukstoornis. Het wil zeggen dat het steeds lastiger is om geuren uit elkaar te halen of om zelfs een geur te ruiken.

Total
0
Shares
Omega 3 capsules

Omega 3 capsules voor fit en welzijn: de sleutel tot een gezonder leven

Een gezond en evenwichtig dieet is essentieel voor ons algehele welzijn, en omega 3 vetzuren spelen hierin een…

You May Also Like